KANADA

KANADA TURİSTİK VİZE İÇİN GENEL EVRAK LİSTESİ  
İşveren olarak Schengen vize başvurusu
• Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, konsolosluğa hitaben İNGİLİZCE  yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe 
• Ticari Sicil Gazetesi Fotokopisi 
• Vergi Levhasının Fotokopisi 
• İmza Sirküleri Fotokopisi 
• Yeni Tarihli Oda Sicil Kayıt Sureti Aslı 
• Son 3 Aylık Hesap Hareketini gösteren Bakiyeli ve Güncel Banka Hesap Dökümleri
• Gayrimenkul Tapu Fotokopisi 
• Kredi Kartı Ekstre Fotokopisi 
• Otel Ve Uçak Rezervasyonları, 
• 2 Adet Vize için Biometrik Fotoğraf
• Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız ) 
•Tam vukuatlı Aile Kayıt Sureti (Tavsiye Edilir)
•Nufus Cüzdan Fotokopisi
Bordrolu Çalışan olarak  vize başvurusu
• Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, konsolosluğa hitaben İNGİLİZCE , işveren tarafından yazılmış şirketteki görevinizi, seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe. 
• Şirketin imza sirküleri 
• Vergi levhasının fotokopisi 
• Yeni Tarihli Oda Sicil Kayıt Sureti Aslı 
• Ticari sicil gazetesi fotokopisi 
• Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi ( SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi) 
• Son üç aylık maaş bordroları  
• Son 3 Aylık Hesap Hareketini gösteren Bakiyeli ve Güncel Banka Hesap Dökümleri
• Varsa Gayrimenkul tapu fotokopisi 
• Kredi kartı Ekstre fotokopisi 
• Otel ve uçak rezervasyonları, 
• 2 Adet Vize için Biometrik Fotoğraf
• Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız ) 
•Tam vukuatlı Aile Kayıt Sureti (Tavsiye Edilir)
•Nufus Cüzdan Fotokopisi
Ev Hanımı olarak  vize başvurusu
• Konsolosluğa hitaben İNGİLİZCE yazılmış seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe 
• Varsa Gayrimenkul tapu fotokopisi 
• Son 3 Aylık Hesap Hareketini gösteren Bakiyeli ve Güncel Banka Hesap Dökümleri
• Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir. 
• 2 Adet Vize için Biometrik Fotoğraf
• Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız ) 
• Varsa Eşinin geçerli vize fotokopisi 
•Tam vukuatlı Aile Kayıt Sureti
•Nufus Cüzdan Fotokopisi
 
 
Öğrenci olarak  vize başvurusu
• Konsolosluğa hitaben İNGİLİZCE dilekçe 
• Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi 
• 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan Yurtdışına seyahat edebilmesi için muvafakat name 
• Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir. 
• Son 3 Aylık Hesap Hareketini gösteren Bakiyeli ve Güncel Banka Hesap Dökümleri  
• 2 Adet Vize için Biometrik Fotoğraf
• Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız ) 
• Varsa Anne veya Babanın geçerli vize fotokopileri 
•Tam vukuatlı Aile Kayıt Sureti
•Nufus Cüzdan Fotokopisi
 
Emekli olarak  vize başvurusu
• Konsolosluğa hitaben İNGİLİZCE dilekçe 
• Emekli cüzdanı fotokopisi 
• Varsa Gayrimenkul tapu fotokopisi 
• Son 3 Aylık Hesap Hareketini gösteren Bakiyeli ve Güncel Banka Hesap Dökümleri  
• 2 Adet Vize için Biometrik Fotoğraf
• Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız ) 
•Tam vukuatlı Aile Kayıt Sureti
•Nufus Cüzdan Fotokopisi

   YUKARIDA BELİRTİLEN EVRAKLAR STANDART EVRAK OLUP,
   EK EVRAK TALEP EDİLEBİLİR.
 
 
Not: Vizenin verilip verilmemesi Tamamıyla ilgili Konsolosluğun Tasarrufundadır.
 
Not: Vize Talebinin Ret Edilmesi veya Yeterli Görülmemesi Durumunda ÜCRET İADESİ YAPILMAMAKTADIR
 
 


odtülüler İngilizce Tercüman