İTALYA

TİCARİ VİZE TAKİPLERİNDE GEREKLİ OLAN EVRAKLAR
 
01- Ticari Davet Mektubu (Ekli Örneğe Uygun Olmalı)
02- Davet eden Şirketin Camera Visurale ‘si ( oda sicil kayıt sureti)
03- Davet eden Şirketin Ticaret Sicil Gazete fotokopisi
04- Davetiyeyi imzalayan yetkilinin Kimlik Fotokopisi
05- İtalya Konsolosluğuna hitaben Şirket Antetli kağıdına yazılmış müracaat dilekçesi.
(Dilekçede seyahat sebebi,seyahat tarihleri,seyahat süresince masrafların şirket tarafından karşılanacağı ve gidecek şahsın şirketteki pozisyonu belirtilecek ve imzaya yetkili kişi tarafından imzalanmış ve kaşelenmiş olacak)
06- Şirket imza sirküleri (fotokopi)
07- İlk Kuruluş ve Son değişikliği gösteren Ticaret Sicil Gazetesi (fotokopi)
08- Vergi Levhası Fotokopisi (İlgili son mali yılı gösterir olacak)
09- Oda Sicil Kayıt Sureti ( Asıl ve Yeni Tarihli Olmalı)
10- Şirket Çalışanı ise S.S.K işe giriş bildirgesi ve Son 4 Ay maaş bordrosu
11- Şirket çalışanı için son 4 aylık SSK prim cetveli
12- 3 Adet Son 3 Ay içinde Çekilmiş BIOMETRIK vesikalık fotoğraf (3,5 X 4,5 Cm Kafa Büyüklüğü % 80 olmalı,Cepheden çekilmiş ve iki kulağı net bir şekilde gözükür ve Arka fonu beyaz olacak !
13- 1 Aylık vize için En az Vize Bitim Tarihi + 6 Ay-1 Yıl arası günü olan İmzalanmış ve Karşılıklı 2 Boş Vize Sayfası olan Pasaport (Pasaport fazla yıpranmış ise veya resim kısmındaki kaplama kalkmış ise Konsolosluk işlem yapmamaktadır !) İlk Pasaport Alış Tarihi 10 Yıldan Eski ise Yeni Pasaport Defteri Alınmalı.
14- Varsa Eski Pasaportlar
15- Eski ve Yeni Pasaportların İşlem görmüş Tüm Sayfalarının Fotokopileri
16- Şahıs ve Şirketin Bakiyeli Banka Hesap Cüzdanları (Son 3 Aylık Hesap Hareketlerini gösterir olmalı ve güncel olarak Minimum 2.000 TL ve üstü bakiye bulunmalı)
17- Varsa Şahsi Mal Varlığını Belgeleyen Evraklar (Tapu,Araç Ruhsatı gibi)
18- Uçak ve Otel Rezervasyonu
19- İlk defa vize alınacak ise mülakat  gereklidir.
20- 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sigortası (İstenirse acentemizde temin edilir)
21- OTURUM İZİN TESKERESİNİN ASLI ve ÇALIŞMA İZNİNİN FOTOKOPİSİ
Not
01-       İlk Dört Maddedeki Evraklar Hem Elçiliğe Hemde Müracaatçıya fakslanmış olmalı 0 312 466 74 65
02- Yukarıda belirttiğimiz evraklar standart evrak olup ilgili konsolosluk ilave evrak veya müracaatçının şahsen gelmesini talep edebilir.
03-  Şirket çalışanları ilgili firmaya yeni girmişler ise eski işiyle ilgili evraklar ve SSK prim dökümanı talep edilmektedir.
 
Not: Vizenin verilip verilmemesi Tamamıyla ilgili Konsolosluğun Tasarrufundadır.
 
Not: Vize Talebinin Ret Edilmesi veya Yeterli Görülmemesi Durumunda ÜCRET İADESİ YAPILMAMAKTADIR

NOT: DİĞER VİZE TALEPLERİNİZ İÇİN OFİSİMİZDEN DETAYLI BİLGİ ALINIZ.
 


İngilizce Tercüman